Yleinen

Partiotaitokilpailu Suomi-Punkussa kokeillaan rohkeasti uusia toimintatapoja

Tänä viikonloppuna 16.–17.9. kisataan Suomen suurin vuosittainen partiotaitokilpailu Espoon Punanen, Suomi-Punkku. Kisan teema on Suomen valtio ja sen 100-vuotinen historia. Teemasta huolimatta Suomi-Punkussa ei kangistuta kaavoihin, vaan kokeillaan rohkeasti uutta. Tämän vuoden erikoisuus on partiolaisten vapaaehtoistyönä kilpailua varten tekemä Scout Monitoring -leimaus- ja paikannusjärjestelmä. Paperisten rastipöytäkirjojen sijaan vartioiden liikkumista seurataan rastimiesten matkapuhelimien ja kisaajien matkakorttien avulla.

Kisaan osallistuu yli sata vartiota eli noin 400 osallistujaa. Järjestelyistä vastaa noin 200 vapaaehtoista. Kisan lähtö tapahtuu lauantaiaamuna 16.9. Leppävaaran urheilupuistosta, josta kisaajat kuljetetaan busseilla Kirkkonummelle, jossa kisa varsinaisesti käydään. Maastossa kisaajille on luvassa itsensä haastamista, onnistumisia, naurua, rypemistä ja yllätyksiä. Kilpailun maali on Kirkkoharjun koululla Kirkkonummella, mihin kilpailijat saapuvat sunnuntaina  klo 9.30 – 14.30 välillä. Suomi-Punkku on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja Scout Monitoring -leimaus- ja paikannusjärjestelmästä

Lisätietoja Suomi-Punkusta

Seuraa Suomi-Punkkua Facebookissa

Espoon Punanen on Espoon Partiotuki ry:n vuosittain järjestämä partiotaitokilpailu. Alun perin Espoon partiotaitomestaruuskilpailuna tunnettu kilpailu käytiin ensimmäisen kerran vuonna 1964. Nykyään Espoon Punanen houkuttelee kilpailijoita myös muualta Suomesta.