Yleinen

Espoon Vihree -pyöräkilpailussa oli meripelastusta, muffinssien leipomista, rasvapalon sammuttamista ja tiaran tekoa

Espoon Vihree, Espoon Partiotuen vuosittain järjestämä pyörillä käytävä partiotaitokilpailu, järjestettiin lauantaina 12.5. Etelä-Espoossa. Kilpailussa kisattiin kolmessa eri sarjassa ikäkauden mukaisesti. Tänä vuonna kisan tehtävät oli suunniteltu prinsessa-teemalla. Kisapäivän aikana 28 vartion 100 kilpailijaa suunnistivat kartan avulla ja suorittivat hauskoja rasteja.

Kisaan startattiin lauantaiaamuna aurinkoisessa säässä Etelä-Tapiolan lukiolta. Reitti kiersi upeissa maisemissa Laajalahden ympärillä. Kilpailijat olivat pukeutuneet prinsessa-teemaisesti ennakkotehtävän ohjeiden mukaisesti.  Ensimmäisellä rastilla mitattiin kädentaitoja. Rastilla askarreltiin kirjakäärö ja ratkottiin salakielellä kirjoitettu kuninkaallinen käsky. Sen jälkeen suunnistettiin Ainoan kauppakeskuksessa ja annettiin ensiapua avomurtumaan. Partiotaitoja ja luonnontuntemusta testattiin muun muassa Tähystystorni-rastilla, jossa Otaniemen lintutornista viestittiin lipuilla Laajalahden toisella puolella olevaan lintutorniin. Sen jälkeen pyöräreitti jatkui kohti Munkkiniemen uimarantaa rastille, jossa pelastettiin merihätään joutunut uimari. Uimarannalta vanhimpien kisaajien matka jatkui vielä Leppävaaran VPK:lle, jonka rastilla päästiin harjoittelemaan rasvapalon sammuttamista. Muilla rasteilla päästiin muun muassa paistamaan lettuja ja muffinsseja retkikeittimellä, paikkaamaan pyöränkumia, ylittämään oja A-pukilla ja tunnistamaan eläimiä luontotalo Villa Elfvikissä.

10-12-vuotiaiden seikkailijoiden Jopo-sarjan voitti Metsäpeurat Vaaran Vaeltajat -lippukunnasta. 12-15-vuotiaiden tarpojien sarjan voitto meni Kulman Kiertäjät -lippukunnan Ankat-vartiolle. 15-17-vuotiaiden ja sitä vanhempien Mauto-sarjan voitti Espoon Partiotuen Dippidäppi-vartio. Kilpailun palkinnot jaetaan keskiviikkona 23.5. Otaniemen rantasaunalla klo 17.30.

Seuraavan kerran partiotaitoja mitataan Espoon Punasessa, Metro-Punkussa 15. – 16.9. Tule sinäkin mukaan. Kisakutsu ja tarkemmat kisatiedot löytyvät Metro-Punkun verkkosivulta osoitteesta punkku.ept.fi

Prinsessa-Vihreen kärkikolmikot

Jopo-sarja

  1. Metsäpeurat, Vaaran Vaeltajat – 31.7p
  2. Pikku possut, Tapiolan Metsänkävijat -31.3p
  3. Maaoravat, Nuuksion Eräkarhut -29.5p

Mopo-sarja

  1. Ankat, Kulman Kiertäjät – 39.8p
  2. Nachokikit, Haukkavuoren Haltijat – 36.6p
  3. Norpat, Merimetsot – 31.7p

Mauto-sarja

  1. Dippidäppi, Espoon Partiotuki – 62.3p
  2. Länsi-Uudenmaan Ahkiokuljetus, Kelovartijat – 60.3p
  3. Teurastajat, Nipperin Nuolihaukat – 60.1p

Katso Prinsessa-Vihreen kaikki tulokset

Teksti: Sara Ylönen ja Tarja Vartiainen
Kuvaaja: Emma Lahtinen