2020EPTblogi

Tammikuu – Puheenjohtajan terveiset

Tervetuloa lukemaan Espoon Partiotuen – EPT:n blogia ja sen ensimmäistä blogitekstiä!

Vuoden 2019 hallitus päätti viimeisessä kokouksessaan joulukuussa lopettaa kerran vuodessa ilmestyneen EPT Tiedottaa verkkojulkaisun ja korvata sen EPT:n blogilla. Vähintään kerran kuukaudessa ilmestyvässä blogitekstissä yksi hallituksen jäsenistä kirjoittaa menneestä kuukaudesta keskittyen vastuutapahtumaansa.

Blogin myötä EPT:n viestintä toiminnastaan laajenee ja ajantasaistuu, kun toiminnasta kerrotaan kuukausittain eikä vain vuoden lopussa. Hallituksen blogitekstit julkaistaan aina kuun viimeisenä päivänä tällä sivulla.

Vuosi 2020 on meille espoolaisille ja kauniaislaisille partiolaisille Väiski-vuosi, sillä onhan kyseessä EPT:n suurin tapahtuma ja päättymässä on kuuden vuoden odotus. Kuitenkaan koko vuosi 2020 ei ole pelkkää Väiskiä, sillä EPT on enemmän kuin vain Väiski.

Myös tänä vuonna EPT toteuttaa perustoimintaansa eli tarjoaa alueensa eri ikäkausien partiolaisille tapahtumia, kokemuksia ja elämyksiä. Sen perustoiminnan päällä Väiski on kuin kirsikka kakussa, ja ilman sitä Väiskikin olisi vain kerran kuudessa vuodessa lautaselle saatava yksittäinen kirsikka.

Kiitos siis jo tässä kohtaa teille kaikille, jotka olette toteuttamassa ja mahdollistamassa tuon perustoiminnan meille kaikille, myös tänä vuonna.

Perustoimintaa EPT:ssä tekevät ryhmien ja tapahtumien vapaaehtoiset, esimerkiksi Vimma-viikonloppujen takana on Vimma-ryhmä, jota näistä tapahtumista saa osallistujien lisäksi kiittää, tai kilpailuillamme Punkulla, Pinkillä ja Vihreellä on taustallaan eri kokoiset organisaatiot kilpailunjohtajasta rastihenkilöön.

Ryhmien ja tapahtumien tukena toimii yhteyshenkilö, joka on joku meistä hallituksen jäsenistä. Jokaisella hallituksen jäsenellä on vastuullaan vuonna 2020 kahdesta kolmeen ryhmää tai tapahtumaa. Yhteyshenkilö rekrytoi ja pestaa ryhmän/tapahtuman johtajan, toimii yhteyslinkkinä hallituksen ja ryhmän/tapahtuman välillä sekä johtajan tukena.

EPT:n hallitus koostuu puheenjohtajasta ja kahdeksasta hallituksen jäsenestä. Puheenjohtajan toimikausi on yhden vuoden ja hallituksen jäsenillä kahden vuoden pituinen, niin että joka vuosi syyskokouksessa valitaan puheenjohtaja seuraavalle vuodelle ja neljä hallituksen jäsentä seuraavalle kahdelle vuodelle.

Hallituspestien jaksotuksen lisäksi jatkuvuutta hallintoon tuo EPT:n työntekijä. Tänä vuonna hallituksessa on vähintään yksi jäsen jokaiselta EPT:n neljältä alueelta, mikä parantaa hallituksen valmiutta tavoittaa jäsenistöä koko toiminta-alueella. Hyvä kattavuus on myös hallituksen ikäjakaumassa, joka on näin vuoden alussa 17-32 vuotta, kaksi kolmesta hallituksen jäsenestä kuuluu vaeltajaikäkauteen ja hallituksen ikämediaani on 22 vuotta.

Nähdäänkin siis vuonna 2020, ei vain Väiskillä, vaan myös monissa muissa EPT:n tapahtumissa. Nyt keväällä luvassa on

  • Puukkokurssi 14.-16.2. vaeltajille
  •  Vimma-viikonloppu 3.-5.4. samoajille
  •  Tarpojatapahtuma 19.4. tarpojille
  • kaikenikäisille tarkoitettu 1.3. pidettävä Lumiveistoskilpailu (kolme sarjaa: sudenpennut, muut ikäkaudet ja EVP-ryhmät)
  • seikkailijoille ja sitä vanhemmille suunnattu Vihree polkupyörä-pt-päiväkilpailuita 9.5.
  • Syksyllä odottavat muun muassa perinteiset kilpailut Pinkki (13.9., järjestelyvastuussa Järeä) ja Punkku (19.-20.9., järjestelyvastuussa Vespa).

Loppuun vielä nostona hyvät uutiset Espoon kaupungin Leirivälinelainaamosta, jonka pyörittämisestä EPT:n on vastannut yhteistyössä kaupungin ja lähialueen lippukuntien kanssa vuodesta 2017 lähtien. Vuoden mittaisten jatkosopimusten jälkeen Espoon kaupunki ja EPT ovat tehneet kolmen vuoden sopimuksen Leirivälinelainaamon toiminnan jatkamisesta ja Leirivälinelainaamo on näin kaikkien espoolaisten lapsi- ja nuorisotoiminnassa olevien yhdistysten käytettävissä ainakin vuoden 2022 loppuun saakka.

Partioterveisin,

Iiro Lehtiniemi

Puheenjohtaja 2020
Espoon Partiotuki – EPT ry

Tekstin kuvat: Jesse Jyrälä ja Aino Valkama