2020EPTblogi

Helmikuu – Vinkuli

Vinkulin lumeton talvileiri tehtiin ja koettiin yhdessä

Vinkuli-talvileiri järjestettiin 19.-22.2.2020 Kavalahdessa tarpojille ja sitä vanhemmille. Tänä vuonna perinteinen talvileiriohjelma sovellettiin lumettomaan ympäristöön sopivaksi.

Ensimmäinen Vinkuli-talvileiri järjestettiin jo vuoden 1986 hiihtolomalla. Leirin myötä EPT tarjoaa alueensa espoolaisille ja kauniaislaisille partiolaiselle mahdollisuuden talvileireilyyn, johon monella lippukunnalla ei ole resursseja. Vinkulilla yövytään talviteltoissa, joten jokainen leiriläinen pääsee varmasti harjoittelemaan puolijoukkueteltan pystytystä ja yöllisten kipinävuorojen hoitamista.

Aiempi EPT:n hallitus oli vuotta 2020 suunnitellessaan todennut, ettei Vinkulia järjestetä Väiski-vuoden ja sen viemien resurssien takia. Onneksemme voimme kaikki nyt jälkikäteen todeta, että EPT:stä löytyy aktiivisia ja EPT:n perinteisiä tapahtumia lippukuntien toiminnan tueksi kaipaavia tekijöitä. Vinkulin leirinjohtajat Kasperi Tulkki (Pitkäjärven Vaeltajat) ja Ville Vuorenmaa (Mankkaan Eräsudet) ottivat itset EPT:n hallitukseen yhteyttä ja lupautuivat leirinjohtajiksi, jos leiri vaan järjestetään. Kaikki tiedämme nyt lopputuloksen, mitä sitä innokkaita tekijöitä jarruttelemaan!

Leirille ei pestattu leirinjohtajien lisäksi muuta leiritoimikuntaa ja leirinjohtajille annettiin muutenkin vapaat kädet leirin järjestämiseen. Hommia lähdettiin tekemään edellisten Vinkulien tekijöiden ja muiden innokkaiden kanssa puuhishengessä. Uusi, rennompi toimintamuoto toimi ja motivoi tekijöitä huimasti ja tapahtuman yhteyshenkilönä oli mahtavaa huomata, millaisella innolla tapahtumaa tehtiin.

”Tääl on ollu tosi kivaa, kun saa tutustuu uusiin ihmisiin vähän eri alueilta!”


Tavallisesti Kattilajärvellä järjestettävä Vinkuli siirtyi tänä vuonna Kavalahteen, kun Kattiksen talvikäyttö ei ollut mahdollista. Leirille lähti mukaan yhteensä 28 partiolaista alueen eri lippukunnista, ja oli mukaan eksynyt muutama EPT:n ulkopuolelta kaikista ikäkausista. Leirin ohjelmissa oltiin koko leirin kesken tarpojista leirin tekijöihin, joten leirin aikana pääsi tutustumaan helposti uusiin ihmisiin eri puolilta EPT:tä.

Leiriaika täyttyi erilaisista kiepeistä eli koko leirin yhteisistä aktiviteeteista. Aiemmilta leireiltä tutut aktiviteetit napakelkkailu ja hiihto eivät sattuneista syistä olleet tänä vuonna mahdollisia hieman haastavan lumitilanteen vuoksi, mutta onneksi talvileireily ei ole lumesta kiinni. Napakelkkailun voi hyvin korvata helmikuisella kanoottiretkellä ja lumikenkäilyn koripallon, norsupallon ja ultimaten yhdistelmällä. Lisäksi ohjelmassa oli muun muassa moottorisahan käytön treenausta, pieni haikki ja leffailtaan tehtiin itse sipsejä. Ja nähtiinhän leirillä tietysti myös Vinkulieläin!

Seuraavan kerran Vinkuli järjestetään näillä näkymin vuonna 2022 – odotus ei onneksi ole pitkä! Suuret kiitokset myös tätä kautta leirinjohtajille Villelle ja Kasperille sekä kaikille muille Vinkulin tekijöille! Kuvia Vinkulilta voit käydä katsomassa EPT:n kuvapankissa ja IG-storeja leirin ajalta EPT:n instagram-tilin kohokohdista.

Tekstin takana EPT:n varapuheenjohtaja Pihla Pitkänen

Tekstin kuvat: Petteri Ojala ja Aino Valkama