2020EPTblogi

Maaliskuu – Toimiston terveiset

Maaliskuun moikat etätoimistolta!

Maaliskuun blogitekstistä vastaa lippukuntakoordinaattori ja EPT:n työntekijä Aino Valkama.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimisto Töölönkadulla ammottaa tällä hetkellä tyhjyyttään, mutta toimiston väki työskentelee silti täyttä häkää – toimisto on hetkellisesti siirtynyt kotikonttoreihin! Pääkaupunkiseudun Partiolaisten eli PäPa:n toimistolla työskentelee 14 henkeä, joista voit lukea lisää täältä!

Minä toimin lippukuntakoordinaattorina sekä EPT:n työntekijänä. Työpisteeni sijaistee Partioaseman toisessa kerroksessa, aivan oikeassa nurkassa ison viherkasvin, jouluvalojen, Väiskin projektipäällikkö Elsan ja vapaaehtoistyön koordinaattori Antsan välissä. Aloitin tehtävässä viime syksynä lyhyen harjoittelujakson jälkeen ja olen viihtynyt uudessa työtehtävässäni todella hyvin!

Kuva: Marika Toivonen

Lippukuntakoordinaattorit ovat lippukuntien ensisijainen yhteys toimistolle ja he auttavat monenlaisissa asioissa kysymyksistä aina erilaisiin pulmatilanteisiin. Lippukuntakoordinaattorin ja EPT:n työntekijän arkeen kuuluu monenlaista ja usein työpäivät eroavat toisistaan aika paljon! Ensisijainen hommani on tukea Espoon ja Kauniaisten lippukuntia kaikenkokoisissa asioissa. Joskus hommana voi olla kämppävarauksen selvittäminen tai haaste Kuksan kanssa. Joskus taas ongelmia kolon kanssa, ikävä kiusaamistilanne lippukunnassa tai nyt poikkeusolojen aikana saatan auttaa vaikka vuosikokouksen järjestämisessä oikealla tavalla. Teen hommassani myös asiakaspalvelua ja autan ihmisiä uuden harrastuksen pariin! Minulle ohjataan nettisivujen kautta tulleet kyselyt partioharrastuksen aloittamiseen Espoon ja Kauniaisten alueella ja lempeästi paimennan uusia harrastajia lippukuntien nettisivuille ja toimintaan muun muassa postinumeron perusteella!

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimistolla on neljä lippukuntakoordinaattoria ja teemme usein töitä tiiminä. Lippukuntakoordinaattorien hommaa on muun muassa erilaisten koulutusten järjestäminen lippukuntien tueksi ja nyt työn alla onkin suunnittelussa huhtikuun johtokolmikkoperehdytys, joka pidetään ensimmäisen kerran etänä.

EPT:n työntekijän hommiin kuuluu tietty myös hallintoon ja tapahtumiin liittyviä työtehtäviä. Toisinaan hommana on toimia EPT:n hallituksen kokouksessa sihteerinä, hakea toiminta-avustuksia kaupungilta, tehdä tapahtumien Kuksa-lomakkeita tai etsiä ties minkä EPT:n hahmon karvaista pukua varastosta. Edustan myös EPT:tä ENNU:ssa. ENNU eli Espoon nuorisojärjestöjen yhteistyö on espoolaisten nuorisojärjestöjen muodostama yhteistyö- ja asiantuntijaelin.

Partioasema on toki meidän toimiston poppoon työpaikka, mutta sieltä löytyy myös kokoustilaa, vaikka lippukunnan vuosikokoukselle (tosin juuri nyt Partioasema on fyysisesti suljettuna koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi aina toukokuun puoleen väliin asti), ja lainattavia tarvikkeita esimerkiksi markkinointitapahtumiin. Tarjolla on myös paljon valmista materiaalia ja tukea pesteihin. Lue lisää piirin palveluista PäPa:n sivuilta!

Olen itse kotoisin Tampereelta ja eksynyt Partioasemalle aikanaan Leirikesän kautta. Viime syksynä tein puolen vaihdoksen käytävällä ja aloitin työharjoittelussa PäPa:lla. Pian kuitenkin PäPa:lla aukesi työpaikka, minua onnisti ja harjoittelu vaihtui lippukuntakoordinaattorin tehtäviin! Olen itse harrastanut partiota kohta 20 vuotta ja toiminut sen aikana monessa hommassa. Viimeisimpänä kuitenkin toimin neljä vuotta lippukunnanjohtajana lippukunnassani Messukylän Metsätytöissä ja Hämeen Partiopiirin luottiksena. Minun harrastuksiini partion lisäksi kuuluu suunnistaminen ja rakastan hyviä dekkareita. Ehdottomasti parhaat partiomuistoni sijoittuvat viime kesän Amerikan Jamboreelle, jossa sain tutustua huikeisiin ihmisiin, pysäyttää useaan kertaan liikenteen helikopterin takia ja nähdä karhun! Viimeisin Jamboree oli minun kolmas, ja nyt suunnitelmat on jo suunnattu kohti Koreaa!

Tällä hetkellä myös Partioasema ja toimiston fyysinen asiakaspalvelu on kiinni 13.5. asti. Asiakaspalvelu jatkuu kuitenkin normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Muista, että toimistolle saa ja pitää olla rohkeasti yhteydessä, jos mieleen tulee mitään kysyttävää, huolia, murheita, iloja tai riemuja! Me olemme töissä juuri pääkaupunkiseudun partiolaista varten ja autamme mielellämme kaikenlaisissa asioissa. Espoolaisena tai kauniaislaisena voit olla yhteydessä eritoten minuun. Olen pääsääntöisesti tosi kiva tyyppi!

Eli täällä minä olen, laita viestiä!

Aino Valkama, aino.valkama@partio.fi, puh. 040 4554244

Kuva: Susanna Mikander