2020EPTblogi

Lokakuu – Elli, leirivälinelainaamo ja Myllis

Tervehdys kaikille Espoonlahdesta, tämän kuun blogitekstistä vastaa Olli! Blogitekstissä kirjoitan (tai ainakin yritän kirjoittaa) teille hieman Ellistä, leirivälinelainaamosta ja kämppäryhmästä.

Espoonlahden lippukunnat ry
Kuva: Tero Honkaniemi

Elli on yksi PäPan ja samalla EPT:n alueista, ja samalla alueen lippukuntien ryhmittymä. Päättävänä elimenä on johtokunta, johon pyritään aina saamaan edustus jokaisesta jäsenlippukunnasta. Ellin tehtävänä on edistää ja tukea alueen lippukuntia yhteistyöhön ja järjestää alueella yhteistä toimintaa, tapahtumia ja koulutusta.

Elli järjestääkin säännöllisesti joka vuosi alueen omat Sepelit, KITT:it, joulusaunan, kesägrillauksen, RO-kurssin, itsenäisyyspäivän lipunnoston, sekä kesäleirin aina sellaisena vuotena, kun mikään muu leiri ei samalle kesälle osu! Lisäksi Ellillä on oma joulupukkipalvelu.

Ellin lippukunnat vastaavat ja pyörittävät Espoon leirivälinelainaamoa. Ellillä on myös omaa kalustoa, jonka vuokratuotto kartuttaa Ellin kämppärahastoa. Uskallan väittää, että Ellin alueella on poikkeuksellisen hyvä yhteishenki, sillä lippukunnat sijaitsevat suhteellisen lähekkäin ja tekevät hyvinkin paljon yhteistyötä myös Ellin omien tapahtumien ulkopuolella. Lisää Ellistä löydät Elli.fi!

Ellin jäsenlippukunnat ovat:

Kuva: Leevi Syväoja
Kuva: Leevi Syväoja
  • Haukkavuoren Haltiat
  • Karhunvartijat
  • Kaskenpolttajat
  • Kivenlahden Piilevät
  • Lounapartio
  • Mastonvartijat
  • Mesikämmenet
Leirivälinelainaamo

EPT toimii leirivälinelainaamon yhteistyökumppanina ja vastaa lei-rivälinelainaamon pyörittämisestä. Käytännössä lainaamoa kuitenkin pyörittää kaikki Ellin lippukunnat, sillä lainaamo sijaitsee Ellin alueella, ja vielä tarkemmin Espoonlahden paloaseman hallitiloissa. Lainaamon kalustoa voi varata kaikki espoolaiset nuorisoyhdistykset ja -järjestöt. Kalustoa lainataankin ihan kohtuullisesti, mutta enemmänkin kapasiteettia olisi. Lainaamon suurin asiakas onkin EPT:n jäsenlippukunnat. Ne lippukunnat ketkä eivät vielä ole lainaamon palveluita löytäneet, suosittelen vahvasti tutustumaan valikoimaan ja lainaamaan kalustoa lippukunnan toimintaan, mikäli tarvetta ilmenee. Nyt kun lainaamo on taas auennut koronatauon jälkeen, on lainaamolla hieman puuhasteltu ja uudelleenjärjestelty sekä siivottu kalustoa, mikä taas välillisesti parantaa myös lainauskokemusta. Lue lisää Lainaamosta ept.fi/leirivälinelainaamo!

Myllis

Myllis varmaan onkin suurimmalle osalle jo vanha tuttavuus. Kyseessähän on siis EPT:n Myllyjärven kämppä Myllyjärven rannalla. Myllistä on viime vuosina rempattu ja kämpässä on mm. kokonaan uusi katto, vanha puuvaja on purettu uuden tieltä ja tehty muita pieniä parannuksia ihan vain käyttäjiä ajatellen.

Myllistä ylläpitää EPT:n kämppäryhmä, jonka tehtävänä on kämpän valvonta, talkoiden järjestäminen, toiminnan kehittäminen ja kämpän kunnosta huolehtiminen. Seuraavana projektina onkin keksiä kämpän pikkuhuoneelle fiksumpi käyttötarkoitus. Ideoita on heitelty mm. kuivaushuoneesta tai johtajahuoneesta, mutta jos teille käyttäjille tulee muita ideoita, kämppäryhmä ottaa niitä mielellään vastaan!

Mylliksestä voi lukea lisää ja tehdä varauksen ept.fi/kamppaMylliksellä on hyvin tilaa vielä joulukuun retkille tai vaikka ryhmien pikkujoulukokouksia varten!

Olli Hurme

EPT:n hallituksen jäsen