2020EPTblogi

Marraskuu – PäiväVimma ja Tammi

Päivä-Vimma 7.11.

2020 on ollut kaikin tavoin poikkeuksellinen vuosi, mikä ei enää tässä vaiheessa taida olla kenellekkään uutta tietoa. Ilman pandemiaakin Vimma-ryhmän vuosi olisi ollut erilainen kuin edellinen. Toimin tänä vuonna toista vuotta EPT:n hallituksen Vimma-yhteyshenkilönä ja tammikuussa ryhmässä aloitti uusi puheenjohtaja Nita Laakkonen. Vielä silloin ei tainnut kukaan osata odottaa, ettei hänen ensimmäisestä puheenjohtajavuodestaan tulisi ihan tavallinen.

Vuoden 2020 toinen poikkeuksellinen Vimma järjestettiin 7.11. Nuuksion Solvallassa. Normaalisti Vimma on viikonlopputapahtuma kahdesti vuodessa 14-18 vuotiaille EPT:läisille. Tänä vuonna tapahtumat valitettavasti kutistuivat kevään Vimma-mix etätapahtumaksi ja syksyn päivä-Vimmaksi, mutta molempien tapahtumien järjestäminen on osoittanut Vimma-tiimin luovuuden ja sinnikkyyden. Jos haluat tietää lisää Vimmasta, kurkkaa Niilan blogi huhtikuulta!

Poikkeuksellinen Vimma alkoi marraskuulle poikkeuksellisen lämpimänä ja aurinkoisena päivänä Nuuksion Solvallassa. Osallistujat oli valmiiksi jaettu pieniin ryhmiin, joissa oltiin koko Vimman ajan. Ryhmät olivat heittäytyneet hienosti ja Vimmalla nähtiinkin tiimiasuina esimerkiksi päiväkotilaisia ja Nalle Puh ystävineen. Ohjelmassa oli rastikiertoa, lounas ja illalla tapahtuman päätti live-Cluedo.

Rasteilla päästiin muun muassa ramboratailemaan, melomaan, maistelemaan smoothieita ja tekemään morsetuslaite. PäPan kiipeilytoimikunta oli mahdollistamassa myös kalliolaskeutumista, joka olikin päivän suosituin rasti. Kiitos heille siitä! Iltapäivällä ratkottiin Cluedossa tohtori Fernandon kuolemaan liittyvää mysteeriä.

Päivä sujui hyvissä tunnelmissa sään suosiessa. Koska tapahtuma järjestettiin Solvallan laskettelurinteen välittömässä läheisyydessä taisivat sekä osallistujat että staabi saada päivän askeltavoitteensa täyteen ravatessaan mäkeä ylös ja alas. Vimmalle ominainen yhteishenki oli nähtävissä, vaikka kaveria ei voinutkaan halata niin kuin ennen ja kaikki ohjelma suoritettiin oman vartion kesken turvallisuussyistä.

Haluaisin vielä kiittää Vimman osallistujia ja erityisesti Vimma-tiimiä tästä vuodesta! Vimma-tiimi onnistui järjestämään kaksi erilaista ja erityistä tapahtumaa, jotta samoajat eivät jääneet ilman ohjelmaa tänäkään vuonna. Päättyvän hallituskauteni vuoksi en ole kevään Vimmalla ainakaan samassa roolissa kuin ennen, mutta toivon, että se saadaan järjestettyä mahdollisimman hyvin. Kiitos kaikille tästä vuodesta ja Vimmasta!

Tammi

Kotilippukuntani on Olarinmäen samoojat, joten saatte lukea lopuksi vielä hieman alueestamme Tammesta. Tammi on suur-Tapiolan ja -Matinkylän alueella toimiva lippukuntaryhmittymä, joka on perustettu vuonna 2016. Sitä ennen alueilla toimivat Lommo ja Tapiiri. Tammen alueella järjestetään yhteistyössä mm. vuosittain RO-kurssi ja pikkujoulut. Tietenkin lippukunnat osallistuvat EPT:n tapahtumien, kuten Pinkin ja Punkun järjestämiseen Tammen järjestelyvuorolla. Tammen ensimmäinen alueleiri Tammenterho järjestettiin vuonna 2019.

Tammen lippukunnat:

 • Kelotytöt
 • Kelovartijat
 • Laajalahden Eräveikot
 • Leppäpirkot
 • Mankkaan Eräsudet
 • Merimetsot
 • Muuttolinnut
 • Olarin Eräkotkat
 • Olarinmäen Samoojat
 • Otavaeltajat
 • Scoutkåren MuHö
 • Sjöscoutkåren Stormfågeln
 • Tapiolan Metsänkävijät

 

Toivottavasti nähdään EPT: tapahtumissa jatkossakin!

Maria Lappalainen

 

Kuvat: Emma Lahtinen, Petteri Ojala, Aino Valkama