2020EPTblogi

Joulukuu – Vuoden 2020 yhteenveto

Lumiveistoskisa. Kuva: Karri Komulainen

Vuosi 2020 piti olla huikea Väiski-vuosi EPT:lle, jota oltiin odotettu jo kuusi vuotta. Kukaan ei varmasti vuonna 2019 uskonut, että EPT:n suurin tapahtuma vuonna 2020 tulee olemaan Lumiveistoskilpailu. Miltein mikään ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan tänä vuonna ja kuten moni muukin, myös EPT joutui muuttamaan suunnitelmiaan; perumaan, muokkaamaan ja siirtämään tapahtumiaan. Poikkeusoloista huolimatta EPT:n ryhmät ja toimikunnat järjestivät monia tapahtumia rajoitusten puitteissa.

Keväällä jouduttiin laittamaan kaikki tapahtumat tauolle, mutta Vimma-ryhmä järjesti kekseliäitä Vimma-Mix -livelähetyksiä peruuntuneen Vimma-viikonlopun sijasta. Elokuussa onnistui rantalentisturnauksen pitäminen, mutta Tuho-Punkku ja Pinkki siirtyivät vuodelle 2021. Punkun sijasta syyskuussa kisatiin etänä instagramin välityksellä virtuaalipartiotaitokisassa TäysTuhossa. Lokakuussa Tarpojatapahtuma ja Päivä-Vimma pystyttiin järjestämään ulkona, mutta koronatilanteen huonontuessa vuoden loppua kohti, Gaala jouduttiin perumaan.

Rantalentisturnaus. Kuva: Petteri Ojala

EPT:n tapahtumia jouduttiin perumaan ja siirtämään urakalla. Ehkä nyt, kun ei ollutkaan Väiskiä tai jokasyksyistä Punkkua, huomasi miten ehdottoman tärkeitä tapahtumia ne ja muut EPT:n tapahtumat ovat EPT:lle sekä espoolaisille ja kauniaislaisille partiolaisille. Tänä vuonna opittiin myös se, että kaiken tekemisen partiossa ei tarvitse olla mieletöntä ja tajunnanräjäyttävää, vaan välillä riittää, että pääsee kaverin tai vartion kanssa päiväretkelle Nuuksioon.

PäiväVimma. Kuva: Emma Lahtinen
Vinkuli. Kuva: Petteri Ojala

Vuodenvaihteessa taas neljä vanhaa jäsentä ja puheenjohtaja sanovat heipat EPT:n hallitukselle ja toivottavat tervetulleeksi heidän tilalleen uudet neljä jäsentä ja puheenjohtajan. Pestini EPT:n hallituksessa on ollut erittäin opettavainen, ajoittain haastava ja raskas, mutta antoisa. Olen saanut kasvaa ja kehittyä, saanut mokata ja saanut apua. Pesti on ollut nauruntäyteinen ja olen päässyt tekemään hommia ihanien uusien ihmisen kanssa. EPT:llä on suuri rooli niin minulle kuin monelle muullekin partiossa. EPT on kaunis ja ylpee ♥

Toivottavasti näemme ensi kesänä Väiskillä!

Anna Vuorenmaa