2021EPTblogi

Tammikuu – Uusi vuosi 2021 ja hallituksen vastuut

Kuten kaikkialla muuallakin, myös EPT:ssä pyörähti uusi vuosi käyntiin tammikuun alussa. Tilanne on tietenkin edelliseltä vuodelta peritty ja siitä on jatkettava eteenpäin. Kuten niin monesti aina vuoden alkaessa, myös tänä vuonna EPT:n hallituksessa tapahtui vaihdoksia henkilöstössä sekä kierrätystä vastuunjaossa niiden osalta, jotka pestissään tänä vuonna jatkavat. Kahden vuoden pesti tuo jatkuvuutta toimintaan ja ensikäden tietoa siitä, mitä viimeaikoina on tapahtunut ja miten asioita on lähestytty.

Yleinen tilanne ei ole merkittävästi vielä ehtinyt muuttumaan juuri minkään suhteen, kun verrataan esimerkiksi viime syksyyn ja vaikeitakin päätöksiä voi olla vielä tänä vuonna edessä, kuten niitä jouduttiin tekemään viimekin vuonna. EPT:ssä on kuitenkin päätetty lähteä positiivisella tekemisen meiningillä kohti alkavan vuoden haasteita. Usko tulevaan on korkealla ja me hallituksessa pyrimme siihen, että vuonna 2021 tapahtumat pyritään järjestämään ja perumisten määrä jäisi vähäisiksi, jotta Espoolaisille ja Kauniaislaisille partiolaisille pystyttäisiin tarjoamaan laadukasta ja monipuolista partiotoimintaa läpi koko vuoden. Tavoite on kova ja kunnianhimoinen, eikä edes täysin meidän käsissä. Kohti tätä tavoitetta EPT:n hallituksessa jatkaa viime vuodelta tutut Annika, Niila, Niilo ja Olli.

  • Annika (Kar-Ka) jatkaa viime vuonna aloitettua projektia kevään polkupyöräkilpailun, Vihreen, parissa, minkä lisäksi hän toimii tällä kaudella hallituksen ja Vimmaryhmän yhteyshenkilönä sekä vuoden päättävän Gaalan vastuuhenkilönä.
  • Niilalla (NiiNu) puolestaan on huolehdittavana jo aivan kulman takana oleva Lumiveistoskilpailu, joka joudutaan tänä vuonna järjestämään hieman poikkeavin menoin, sillä Leppävaaran Lionsin talviriehaa ei tänä vuonna järjestetä, eikä näin ollen myöskään EPT:n lumiveistoskilpailua voida järjestää sen yhteydessä. Myös EPT-klubi kuuluu tänä vuonna Niilan vaikutuspiiriin.
  • Niilo (NiiNu) jatkaa tänä vuonna Rantalentisturnauksen järjestelyjen parissa ja niihin liittyen on jo tässä vaiheessa olemassa hieman uusia ajatuksia, joista tiedotetaan varmasti hyvissä ajoin ennen kesää.  Niilolla on vastuullaan myös EPT:n yhteistyökumppanien järjestämiä tapahtumia, joihin EPT osallistuu. Toisin sanoen nyt puhutaan Vaikuttamosta ja seppeleenlaskusta.
  • Neljäs viime vuodelta hallituksessa jatkava jäsen, Olli (KaVa), jatkaa täysin saumattomasti siitä, mihin viime vuonna jäi Kämppä ja Leirivälinelainaamon ryhmien kanssa.

Uusina jäseninä EPT:n hallitukseen tälle vuodelle valittiin Inka, Laura, Paula ja Sara. Kaikki valitut hallituksen jäsenet olivat valmiita hyppäämään mukaan remmiin ja tarttumaan haastesiin.

  • Hallitus valitsi keskuudestaan Inkan (MeMe) varapuheenjohtajaksi EPT:lle, minkä lisäksi Inka vastaa myös käyntiin polkaistavasta viestintäryhmästä.
  • Kaikista hallituksen jäsenistä Laura (MaVa) tähtää vuoden alussa kaikkein pisimmälle toimien helmikuussa 2022 järjestettävän Vinkulin yhteyshenkilönä. Vaikka tapahtuma kuulostaakin vielä kaukaiselta, täytyy sen suunnitteleminen ja valmistelut aloittaa jo hyvissä ajoin tämän vuoden puolella, jotta EPT:n vahva talvileireilykulttuuri jatkuu myös tulevaisuudessa. Vinkulin lisäksi Lauran vastuualueelle kuuluu myös hallituksen hyvinvointi, ainakin välillisesti, hallituksen tapahtumien muodossa. Eihän hallituksen hyvinvointia voi poistaa puheenjohtajan vastuulistalta.
  • Sekä Paulan (Kipi) että Saran (Kava) vastuualueille kuuluu tänä vuonna sekä erittäin perinteikkäitä että hieman tuoreempia tapahtumia Paulan toimiessa yhteyshenkilönä Tarpojatapahtumalle ja sudenpentujen syyskisalle Pinkille. Saralla on hyvinkin samanlainen kattaus. Hänen vastuualueinaan ovat Vaeltajatapahtuma ja useimpina vuosina EPT:n suurin tapahtuma, Punkku.

Tämän vuoden suunnitelmissa punkku ei kuitenkaan olisi EPT:n suurin tapahtuma, sillä koko EPT:n ylpeyden aihe Väiski siirrettiin viime vuodelta tulevalle kesälle. Väiskin järjestelyt ehtivät jo viime vuonna pitkälle ja tänä vuonna ne yritetään viedä maaliin asti. Hallituksen yhteyshenkilönä Väiskin tekijöille toimii Miika (Keva).

Hallituksen yhteystiedot ja vastuut löydät ept.fi/hallitus-2021.

Haluankin tässä kohtaa ja hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa, käyttää tilaisuuden toivottaa kaikki Espoolaiset ja Kauniaislaiset partiolaiset mukaan EPT:n toimintaan tänä vuonna. Paljon on vielä epävarmuutta, eikä kukaan voi tietää, mitä edessä odottaa, mutta yhdessä tekemällä meillä on mahdollisuus saavuttaa tänäkin vuonna paljon hyviä kokemuksia ja muistoja partion merkeissä.

Viestintäryhmä

Oletko kiinnostunut viestinnästä ja markkinoinnista? Tiedätkö ulkoa hauskimmat gifit ja osaatko parhaimmat liikkeet hyvään bumerangiin? Lähteekö sulta hihasta noheva slogan tilanteeseen kuin tilanteeseen? Lähde mukaan EPT:n viestintäryhmään ja tuu tekemään kaunista ja ylpeetä viestintää!

Viestintäryhmä vastaa muun muassa EPT:n sosiaalisen median kanavista ja EPT:n nettisivujen sisällöstä. Ryhmän jäsenenä voit vaikuttaa siihen, minkälaisen kuvan espoolainen partio itsestään antaa. Jos viestinnänhommat kiinnostavat, haluat päästä oppimaan uutta ja kehittämään EPT:n toimintaa, ota rohkeasti yhteyttä tai laita vapaata hakemusta tulemaan ept@partio.fi. Lisätietoa pestistä antaa Inka, inka.kekalainen@partio.fi.

Lue lisää puheenjohtajan pestistä!

Terveisin EPT:n puheenjohtajat 2021

Miika Raki