2021EPTblogi

Helmikuu – Vinkuli 2022

Moikka kaikki! Tällä kertaa teille kirjoittelee täällä Laura. Minä hyppäsin mukaan EPT-hallitukseen viime syksynä ja tämä onkin siis ensimmäinen toimikauteni. Tällä kertaa aiheenamme on Vinkuli 2022!

Vinkuli tulee taas ensi talvena!

Kuuletko valkoisten hankien kutsun? Jättikö vuoden takainen lumeton talvileiri jotain hampaan koloon? Kaipaatko leireilyä myös keskelle talvea? Nyt onkin oiva aika kääntää katseet kohti ensi talvea ja Vinkuli 2022 talvileiriä! Olisiko sinusta sen johtajaksi?

Vinkulin tekijänä pääset haastamaan ja kehittämään itseäsi leirin tekijänä. Tämä täysimittainen leiri takaa myös mahdollisuuden kaikkien niiden villeimpienkin ideoiden toteuttamiseen!

Kuva: Petteri Ojala
Miksi Vinkuleita järjestetään?

Vinkuli tulee monelle lippukunnalle tarpeeseen, koska lippukuntien omien talvileirien järjestämiseen ei usein tunnu olevan resursseja. Vinkuli ajoittuukin koulujen hiihtolomien aikaan, ja leiripaikkana on yleensä Kattilajärvi Nuuksiossa. Vinkulien leiriläisten määrä on vaihdellut tyypillisesti 100:n kummankin puolen.

Mitä Vinkulilla sitten tehdään?

Leiriohjelmassa on yleensä mukana niin perinteitä kuin uusimpiakin talvisia villityksiä. Pysyviä suosikkiohjelmia ovat eräilyn lisäksi muun muassa lumiveistoskisa, herkullisen nuotioruoan laittaminen ja viimeisen illan huopatossudisco. Vinkulilla yövytään tyypillisesti talviteltoissa, joten jokainen leiriläinen pääsee oppimaan puolijoukkueteltan pystytyksen ja yöllisten kipinävuorojen hoitamisen.

Sinusta seuraava Vinkulin johtaja?

Vinkulin leirinjohtajan pestissä saa kokemusta leirin järjestämisestä ja johtamisesta talviolosuhteissa sekä pääsee vaikuttamaan siihen, miltä EPT:n tapahtumat näyttävät. Pääset myös tekemään yhteistyötä yli lippukuntarajojen ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

Vinkulin leirinjohtajalla on kokonaisvastuu leirin suunnittelusta, leirin käytännön pyörittämisestä sekä leiritoimikunnan ohjaamisesta ja tukemisesta. Leirinjohtaja pestaa itselleen leiritoimikunnan ja valvoo, että leiriä edeltävät, leirin aikaiset ja leirin jälkeiset hommat hoituvat. Tapahtuman jälkeen tulee tehdä palautekysely osallistujille. Leirinjohtaja kantaa myös viimeisenä vastuun.

Kuva: Petteri Ojala

Leirinjohtajuus vaatii vähintään 18-vuoden ikää, PJ-valtakirjaa ja aikaisempaa talvileirikokemusta. Pesti alkaa Vinkulia edeltävän vuoden huhtikuussa ja loppuu leirin jälkeen huhtikuussa, kun viimeisetkin raportit on saatu kasaan. Vinkulin johtajan pestaa hallituksen yhteyshenkilö.

Jos kiinnostuit laita viestiä ept@partio.fi!

Tekstistä vastasi Laura Puusola, EPT:n hallituksen jäsen, Mastonvastijat