2021EPTblogi

Toukokuu – Vihree 2021

Vihree on EPT:n järjestämä pyörillä kuljettava partiotaitokisa. Vihree 2021 järjestettiin ensimmäistä kertaa etäkisana ja erittäin onnistuneesti. Saana Mäkelä Oravanmarjoista toimi Vihreen kisanjohtaja. Kysäisin Saanalta muutaman kysymyksen hänen pestiinsä liittyen.

Millaista oli toimia Vihreen kisan johtajana?

“Kaiken kaikkiaan kivaa ja opettavaista sekä innostavaa. Eikä pesti ollut liian haastavaa, mutta toisaalta ei se ollut liian helppoakaan. Suunnittelu vaiheessa tuli vastaan haasteita ja sitten ne jotenkin ratkaistiin ja lopulta niistä opittiin.”

Miten etäkisan järjestäminen eroaa ns. normaalin kisan järjestämisestä? Entäs millaista oli tehdä etäkisaa?

“Piti huomioida tosi paljon kaikkee esimerkiksi miten tehtävät voi tehdä tasavertaisesti eri paikoissa ja miten ne voitaisiin arvostella oikeudenmukaisesti. Tottakai myös osa vastuualueista lähti kokonaan pois muun muassa EA ja huolto. Suunnittelun aikana päädyttiin siihen ettei kisaajien tarvitse kulkea mitään tiettyä rataa ja tottakai siinä tuli vastaan omat haasteensa. Suunnittelu kuitenkin painottui enemmän itse tehtäviin kuin niin sanotussa normaali muotoisessa kisassa. 

Etäkisaa tehdessä piti itse paljon miettiä ja improvisoida ja tavallaa oli myös vapaammat kädet, koska etäkisoja ei ole vielä niin paljoa järjestetty niin ei ollut mitään tiettyä linjaa mitä olisi tullut noudattaa.”

Kolme vinkkiä etäkisan järjestämiseen?
  1. Kannattaa suunnitella tehtävistä sellaisia mitä pystyy suorittamaan missä vaan millä vaan
  2. Luokaa kisa päivälle aikataulu! Se helpottaa niin tekijöitä kuin kisaajiakin
  3. Laittakaa kisaajat liikkumaan päivän aikana! Me tehtiin heille rataan kriteerit minkä avulla sitten vartiot liikkuivat päivän aikana
Millaista oli toimia EPT pestissä?

“No siis kivaa ja oli silleen turvallinen olo ja sai apua myös toimikunna ulkopuolelta just tapahtuman yhteyshenkilöltä ja Ainolta. Eikä jäänyt fiilis, että olisi yksin hirveen isossa vastuussa vaan koko ajan oli joku kenen puoleen kääntyä.”

Voisitko suositella Vihreen johtajan pestiä muille?

“Ehdottomasti! Voisin suositella sellaiselle joka ei ole vielä niin paljoa kisoja tehnyt, että tässä olisi hyvä pesti mistä aloittaa. Jos on jo paljon kokemusta kisojen tekemisestä niin tämä ei välttämättä ihan tarpeeksi haastetta tarjoa. Mutta jos ei ole vielä niin paljoa kisoja tehnyt niin voin tätä pestiä ehdottomasti suositella ihan kelle vaan jos vaan yhtään kiinnostaa. Koin itse tärkeänä tässä pestissä sen oman kiinnostuksen tehdä sekä oppia. Niillä pääsin itse jo erittäin pitkälle!”

Vielä loppuun muutamat fiilikset muilta kisatoimikunnan jäseniltä.

Tehtävät, Karri Komulainen Kara-Karhut

“Pestini oli ihan mukava eikä liian raskas minulle. Etämuotoinen kisa toi helpotuksia ja haasteita. Toisaalta ei tarvinnut niin paljon huolehtia mistään tarvikkeista tai hankinnoista, mutta toisaalta oli täysin uutta suunnitella rastitehtäviä mitä voi suorittaa etänä. Yhteistyö muiden päälliköiden ja kisanjohtajan kanssa sujui erittäin hyvin. Itse kisapäiväkin sujui paremmin kuin odotin. Opin paljon uutta kisojen järjestämisestä ja voisin mahdollisesti tulevaisuudessakin ottaa vastaavia pestejä.”

Rata, Irene Oksanen Oravanmarjat

“Etäkisan järjestelyt ja kisapäivä sujuivat oikein hyvin mielestäni. Pestistä jäi positiivinen kokemus ja kisaa oli kiva olla mukana järjestämässä!”

Tulostoimisto, Niina Hurme Oravanmarjat

“Pestistä jäi kaiken kaikkiaan mukava ja positiivinen kuva ja kilpailua oli kiva tehdä.” 

Tiedotus, Iiris Riikonen Oravanmarjat

“Vihreen Instagram-tili sai kilpailun mainostuksen aikana paljon uusia seuraajia ja kilpailupäivästä tuli hyvää palautetta ulkopuolisilta tahoilta. Oli kivaa olla mukana tekemässä kisaa!” 

Kiitos vielä kaikille Vihreen 2020-2021 tekijöille! Oli hienoa päästä seuraamaan teidän motivoitunutta tekemistä tämän puolentoista vuoden ajan!

– Annika Roiha, EPT:n hallituksen jäsen