2021EPTblogiYleinen

Elokuu – Puheenjohtajan terveiset

Takaisin Partioon

Kevään aikana partion pääpaino on ollut ryhmien omissa kokouksissa ja retkissä, ilman että on ollut mahdollisuuksia juurikaan järjestää tai osallistua mihinkään isompiin tapahtumiin. Aika on varmasti ollut jokaiselle raskasta ja kuormittavaa, vaikka ei välttämättä samalla lailla, mihin kukin on tottunut. Siitä huolimatta jokaiselle on varmasti kertynyt uusia kokemuksia ja oppia, jota on hyvä hyödyntää tulevaisuudessa. Kesää kohti mentäessä tapahtumia on pystytty järjestämään enenevissä määrin, mikä on ollut erityisen palkitsevaa myös tapahtumien järjestäjille, vaikkakin vielä suuri osa tapahtumista on pitänyt järjestää jollain lailla poikkeavin järjestelyin.

Positiivisesta suuntauksesta huolimatta kesän huipputapahtumaa Väiskiä ei kuitenkaan valitettavasti pystytty järjestämään sen kokoluokan takia, mikä tarkoitti sitä, että edessä oli jälleen lippukuntaleirikesä. Yleisesti kesästä on jäänyt sellainen kuva, että lippukuntaleirit, vaikkakin nopealla aikataululla järjestetyt olivat erittäin onnistuneita ja erittäin monelle EPT:läiselle, vähintäänkin kesän, jollei koko vuoden kohokohtia. Tästä iso kiitos ihan jokaiselle lippukunnissa toimivalle tekijälle!

Kesän ja ansaitun kesäloman jälkeen on syksy jälleen koittanut ja monessa lippukunnassakin palattu jälleen arkeen. Ryhmien kokoukset ovat jo alkaneet tai alkavat aivan lähipäivinä. Myös uusia sudenpentulaumoja on jälleen perustettu ja toiminta pyörii jo hyvin pian jälleen vahvan rutiinin mukaan. Edelleenkin ryhmien retket ovat isossa roolissa monien partiokalenterissa. Nämä ovatkin erinomaisia mahdollisuuksia hioa jokaisen henkilökohtaisia partiotaitoja tutussa ja turvallisessa ympäristössä, esimerkiksi EPT:n kämpällä Mylliksellä, kunnes jälleen päästään näkemään kaikkia kavereita isommissa tapahtumissa.

Koko ajan mennään myös kohti isompia tapahtumia syksyn aikana, joista esimerkkeinä täysillä järjestettävät, varin nopeasti vastaan tulevat Punkku ja Vimma, joissa on mahdollisuus päästä näkemään oman lippukunnan ulkopuolisia partiotuttuja ja nauttia EPT hengestä. Myös talvileirien aateli, Vinkuli on jälleen tulossa hiihtolomalla ja juuri nyt on oikea aika ilmoittautua tekijäksi ensi talven parhaaseen tapahtumaan.

 

EPT:n puheenjohtaja

Miika Raki