2021EPTblogiYleinen

Syyskuu – TuhoPunkku

TuhoPunkku kisattiin 18.-19.9.2021 mukavassa syyssäässä. Loppuen lopuksi kisaamaan lähti huimat 99 vartiota! Kisa lähti käyntiin tuhoisissa merkeissä eli hieman myöhässä aikataulusta kätevyystehtävän merkeissä lauantaiaamuna klo 8.45 pienessä vesisateessa. Sahat viuhusivat ja hiomapaperit hankasivat, kun puiset kätevyystehtävän tuotokset valmistuivat. Lisäksi matkatehtäväksi annettiin villasukan neuolominen, jonka monet aloittivat jo kätevyystehtävän aikana.

Tehtävän suorittamisen jälkeen vartiot lähtivät liikkeelle kohti muita rasteja. Kotikatsomot pystyivät seurata vartioiden etenemistä Scoms-palvelussa. Lauantaina kisaajat pääsivät muun muassa pistesuunnistamaan, terottamaan puukkoa, pohtimaan eri maiden ydinaseita ja näyttämään ensiaputaitonsa. Scoms-seurannan mukaan vartiot etenivät hyvin eri tahtiin ensimmäisten ollessa jo varhain yörastilla. Yörastilla oli monenlaista puuhaa. Kisaajat pääsivät esimerkiksi leipomaan Sacher-kakkua trangialla. Muita tehtäviä yörastilla oli varsijousen rakentaminen ja hillokkeen tekeminen, sekä tietysti oman majoitteen pystyttäminen. Huhujen mukaan yöllä myös suunnistettiin. Kun tehtävät oli suoritettu, viimeisin palautusaika 2.00, vartiot pääsivät nukkumaan rankan päivän päätteeksi.

Aamulla ensimmäinen lähtö oli jo 6.30. Sunnuntain tehtäviin kuului muun muassa risukeittimen rakentaminen säilyketölkistä ja sillä veden keittäminen 80 asteiseksi, pajupillin väkertäminen sekä pyöränrenkaan kumin vaihtaminen. Ylitysrastilla rohkeimmat pulahtivat hyiseen veteen. Ylityksen sai suorittaa joko koko vartion uiden tai osan meloen perille. Ylitysrastilla riitti menoa ja meininkiä, eikä kastumiselta vältytty! Kun kaikki kisavartiot olivat saapuneet maaliin, kisakeskus pääsi sulkemaan ovensa.

Palkinnot päästiin jakamaan 25.10. Partioasemalla. Onneksi olkoon voittajille sekä itsensä ylittäneille! Tarkemmat tulokset löydät Punkun nettisivuilta. Kilpailun kuvia voi fiilistellä joko Espoon Partiotuen kuvapankin kautta tai suoraan Espoon Punasen Instagram-tililtä: @espoonpunanen. TuhoPunkun aftermovien löydät täältä.

Kiitos kaikille kisaajille ja järjestäjille – ensi vuonna kisataan Tammen alueen järjestämässä Punkussa.

KUVA Saana Ott

Blogin on kirjoittanut Sara Touhonen, joka toimii Punkun vastuuhenkilönä EPT:n hallituksessa