Vinkuli

Vinkuli järjestetään hiihtolomalla 23.-26.2.2022 Kattilaniemen leirikeskuksessa. Luvassa on EPT:n alueen yhteinen talvileiri. Seuraa Vinkulia Instagramissa: @vinkuliept


Tule ideoimaan leiriä yhteiseen suunnitteluiltaan 5.1.!

Kuuletko valkoisten hankien kutsun? Jättikö parin vuoden takainen lumeton talvileiri jotain hampaankoloon? Kaipaatko leireilyä myös keskelle talvea? Nyt onkin jo aika kääntää katseet kohti helmikuuta ja Vinkuli 2022 talvileiriä! Haluaisitko just sä tulla tekemään leirin eteen jotain ihan pientä tai niin suurta kun intoa riittää?

Vuosi on vierähtänyt taas ohi ja helmikuu lähenee hurjaa vauhtia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Vinkuli – EPT:n tasavuosin järjestettävä noin 50 henkilön talvileiri – on kohta jo nurkan takana. Tulevana vuonna Vinkuli järjestetäänkin Kattilaniemen leirikeskuksessa hiihtolomalla 23.-26.2.2022! Kuitenkin, jotta päästään yhdessä nauttimaan leiritunnelmasta, tarvitsee Vinkuli vielä kaiken tasoisia tekijöitä. Tule siis keskiviikkona 5.1. suunnittelemaan tai vain heittelemään ideoita leirin suhteen Ison Omenan kirjastoon. Paikalle ilmestyminen ei sido sinua mihinkään pestiin!

Ilmoitathan saapumisestasi 4.1. mennessä, jotta osaamme varautua riittävin kokouseväin! 

Ilmoitukseksi riittää viesti tai sähköposti leirinyhteyshenkilölle Laura Puusolalle osoitteeseen +358 403686039 tai laura.puusola@partio.fi.


Lähtisitkö tekemään Vinkulia?

Kiinnostaisiko sinua suunnitella jonkun päivän ohjelma, suunnitella tai kokkailla leirimurkinat taikka vaikka siirtää tavarat leirille ja takaisin? Vinkuli on täydellinen mahdollisuus kokeilla pestiä leirin järjestelyissä lippukunnan ulkopuolella, päästä toteuttamaan villeimmät ideat tai puuhastella mukavaa ja kevyttä partiopestiä muutaman viikon ajan.

Pienikin apu leirin järjestelyissä tekee ihmeitä. Jos sinulla on auttava käsipari ja leiri-intoa, laita viestiä leirin yhteyshenkilölle Laura Puusolalle numeroon +358 403686039 tai laura.puusola@partio.fi.


Haemme ensi talven Vinkuli 2022 talvileirille innokasta johtajaa tai johtajaparia! Leirinjohtajana pidät leirin langat kädessäsi ja varmistat että järjestelyt rullaavat mallikkaasti eteenpäin. Yhdessä muun leiritoimikunnan kanssa pääset rakentamaan parhaan Vinkulin mitä EPT:ssä on nähty! Lue avoimesta pestistä ept.fi/avoimet-pestit.


Edellinen Vinkuli-talvileiri järjestettiin vuonna 2020 helmikuussa! Lumettomasta talvileiristä pääset lukemaan EPT:n blogista sekä Hepun jutusta!

Kuva: Petteri Ojala

Mistä Vinkuli sai alkunsa?

Ensimmäinen Vinkuli järjestettiin vuonna 1986. Vinkuli ajoittuu koulujen hiihtolomien aikaan, ja leiripaikkana on yleensä Kattilajärvi Nuuksiossa.

Vinkuli tulee monelle lippukunnalle tarpeeseen, koska lippukuntien omien talvileirien järjestämiseen ei usein tunnu olevan resursseja. Vinkulien leiriläisten määrä on vaihdellut 100:n kummankin puolen.

Leiriohjelmassa on mukana niin perinteitä kuin uusimpiakin talvisia villityksiä. Pysyviä suosikkiohjelmia ovat eräilyn lisäksi muun muassa lumiveistoskisa, herkullisen nuotioruoan laittaminen ja viimeisen illan huopatossudisco. Vinkulilla yövytään talviteltoissa, joten jokainen leiriläinen pääsee oppimaan puolijoukkueteltan pystytyksen ja yöllisten kipinävuorojen hoitamisen.

Vuoden 2000 EriVinkulilla kokeiltiin tavanomaista erähenkisempää talvileireilyä. Telttakunnat laittoivat ruokansa itse, peseytyminen hoidettiin telttasaunassa, ja kaikki pääsivät kokemaan myös hiihtohaikin ja yön rakovalkealla.

Vuonna 2002 Vinkulilla nautittiin yhdistelmä perinteisen Vinkulin ja erähenkisen EriVinkulin parhaita puolia.

MiniVinkuli 2004:llä laskeuduttiin köysillä pitkin kallionseinämää, roikuttiin pää alaspäin halkoja pyydystäen, hypittiin maitolaatikoilla ja nautittiin auringosta.

Hiihtolomalla helmikuussa 2006 seikkailtiin Conan O’Brianin kanssa ja 2010 rauhoiteltiin viranomaisia: Vinkuli-eläin on espoolaisten puolella.

Vuosina 2012, 2014 ja 2016 Vinkulilla nautittiin Kattilajärven jättimäisistä lumihangista ja universumin suurimmasta napakelkasta.