Vinkuli

Vinkuli-talvileiri järjestetään seuraavan kerran 19. – 23.2.2020. Merkkaa päivät jo kalenteriisi. Lisäinfoa leiristä tulee lähempänä tapahtumaa.

Vinkuli 2018

Miltä kuulostaisi viettää hiihtolomaa Kattiksella talvileirifiiliksissä uusien ja vanhojen kavereiden kanssa? Huikean ohjelman kanssa just
sua odottaa Vinkulieläin ja leirin tekijät! Lähde messiin!

Vinkuli on Espoon Partiotuen talvileiri kaikille vuonna 2006 ja sitä aiemmin syntyneille partiolaisille sekä heidän ei-partiolaiskavereilleen.
Leiri pidetään hiihtolomalla tiistaista lauantaihin 20.–24.02.2018 Kattilaniemellä Nuuksiossa Espoossa. Päivisin ohjelmassa on monenlaisia mahtavia partio- ja talviaktiviteetteja ja yöt nukutaan kamiinalämmitteisissä puolijoukkueteltoissa.

Leirimaksu ja stipendit

Leirimaksu on 80 euroa. Johtajaikäisten on myös mahdollista tulla leirille päiväleiriläisenä, jolloin maksu on 25 euroa/vuorokausi. Lasku
saapuu ilmoittautuneille maaliskuun aikana. Ilmoittautumisen voi perua ilmoittautumisajan sisällä, jolloin leirimaksua ei laskuteta.
Muutoin leirimaksun voi saada takaisin vain lääkärintodistusta vastaan. EPT myöntää stipendejä osallistumismaksuun. Haluamme, ettei
osallistumismaksu ole este kenenkään osallistumiselle.

Lue Vinkulin 1. leirikirje 

Haluaisitko pestin Vinkulilla?
Tule mukaan tekemään Vinkulia. Avoimia pestejä löytyy joka osa-alueelta; ohjelman suunnittelusta ja toteuttamisesta, viestinnästä ennen leiriä ja leirin aikana, muonituksesta ja huollosta (+EA). Tehdään tästä Vinkulista yhdessä vähintään yhtä mahtava kuin edelliset ovat olleet! Kysy rohkeasti lisätietoja Vinkulin pesteistä: alina.konttas@gmail.com

Lisätiedot
Alina Konttas, alina.konttas (a) gmail.com, p. 050 432 0993
Juuso Heikkilä, juuso.heikkila (a) erasudet.fi, p. 0400 353 108

Seuraa myös Instagramissa @espoonpartiotuki 

Mistä Vinkuli sai alkunsa?

Ensimmäinen Vinkuli järjestettiin vuonna 1986. Vinkuli ajoittuu koulujen hiihtolomien aikaan, ja leiripaikkana on yleensä Kattilajärvi Nuuksiossa.

Vinkuli tulee monelle lippukunnalle tarpeeseen, koska lippukuntien omien talvileirien järjestämiseen ei usein tunnu olevan resursseja. Vinkulien leiriläisten määrä on vaihdellut 100:n kummankin puolen.

Leirin järjestelyistä vastaa erikseen koottu aktiivisten ja asiasta kiinnostuneiden johtajien muodostama leiritoimikunta, jossa on jäseniä eri lippukunnista. Leiriohjelmassa on mukana niin perinteitä kuin uusimpiakin talvisia villityksiä. Pysyviä suosikkiohjelmia ovat eräilyn lisäksi muun muassa lumiveistoskisa, herkullisen nuotioruoan laittaminen ja viimeisen illan huopatossudisco. Vinkulilla yövytään talviteltoissa, joten jokainen leiriläinen pääsee oppimaan puolijoukkueteltan pystytyksen ja yöllisten kipinävuorojen hoitamisen.

Vuoden 2000 EriVinkulilla kokeiltiin tavanomaista erähenkisempää talvileireilyä. Telttakunnat laittoivat ruokansa itse, peseytyminen hoidettiin telttasaunassa, ja kaikki pääsivät kokemaan myös hiihtohaikin ja yön rakovalkealla.

Vuonna 2002 Vinkulilla nautittiin yhdistelmä perinteisen Vinkulin ja erähenkisen EriVinkulin parhaita puolia.

MiniVinkuli 2004:llä laskeuduttiin köysillä pitkin kallionseinämää, roikuttiin pää alaspäin halkoja pyydystäen, hypittiin maitolaatikoilla ja nautittiin auringosta.

Hiihtolomalla helmikuussa 2006 seikkailtiin Conan O’Brianin kanssa ja 2010 rauhoiteltiin viranomaisia: Vinkuli-eläin on espoolaisten puolella.

Vuosina 2012, 2014 ja 2016 Vinkulilla nautittiin Kattilajärven jättimäisistä lumihangista ja universumin suurimmasta napakelkasta.

.