Vinkuli

Vinkuli 2020

Mahtava Vinkuli-talvileiri tulee taas 19.–22.2.2020! Leirille ovat tervetulleita kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat partiolaiset. Pyydämme lippukuntia markkinoimaan tapahtumaa eteenpäin – lisää materiaaleja on alla. Leirille voivat lähteä kaikki yksittäiset partiolaiset, erillistä lippukuntailmoittautumista ei ole. Osallistujien ilmoittautuminen päättyy 5.2.2020. Ilmoittaudu mukaan kuksaan.fi/31390!

Täältä löydät Vinkulin leirikirjeen!

Leirimaksu on 80 € (tekijöiltä 60 €). Vinkuli järjestetään Kavalahdessa, jonne tarjotaan yhteiskuljetus Espoosta ja takaisin. Leirillä majoitutaan kamiinalämmitteisissä puolijoukkueteltoissa, etkä tarvitse aiempaa talvileirikokemusta.

Samoajilla ja sitä vanhemmilla on mahdollisuus jäädä purkamaan leiriä 23.2. saakka.

Leirin ennakkoilta järjestetään 5.2.2020 klo 18.00 Olars Kyrkanilla (Olarin kirkon uurnalehdon puoleinen rakennus, Olarinluoma 4, Espoo). Merkitsethän sen kalenteriisi!

Lisätietoja alla olevasta infokirjeestä.

Seuraa Vinkulia Instagramissa: @vinkuliept

Materiaalit

Lisätiedot

Jos haluat tulla tulla mukaan tekemään leiriä tai sinulla on muita kysymyksiä, ole yhteydessä: kasperi.tulkki@partio.fi tai ville.vuorenmaa@partio.fi

Mistä Vinkuli sai alkunsa?

Ensimmäinen Vinkuli järjestettiin vuonna 1986. Vinkuli ajoittuu koulujen hiihtolomien aikaan, ja leiripaikkana on yleensä Kattilajärvi Nuuksiossa.

Vinkuli tulee monelle lippukunnalle tarpeeseen, koska lippukuntien omien talvileirien järjestämiseen ei usein tunnu olevan resursseja. Vinkulien leiriläisten määrä on vaihdellut 100:n kummankin puolen.

Leiriohjelmassa on mukana niin perinteitä kuin uusimpiakin talvisia villityksiä. Pysyviä suosikkiohjelmia ovat eräilyn lisäksi muun muassa lumiveistoskisa, herkullisen nuotioruoan laittaminen ja viimeisen illan huopatossudisco. Vinkulilla yövytään talviteltoissa, joten jokainen leiriläinen pääsee oppimaan puolijoukkueteltan pystytyksen ja yöllisten kipinävuorojen hoitamisen.

Vuoden 2000 EriVinkulilla kokeiltiin tavanomaista erähenkisempää talvileireilyä. Telttakunnat laittoivat ruokansa itse, peseytyminen hoidettiin telttasaunassa, ja kaikki pääsivät kokemaan myös hiihtohaikin ja yön rakovalkealla.

Vuonna 2002 Vinkulilla nautittiin yhdistelmä perinteisen Vinkulin ja erähenkisen EriVinkulin parhaita puolia.

MiniVinkuli 2004:llä laskeuduttiin köysillä pitkin kallionseinämää, roikuttiin pää alaspäin halkoja pyydystäen, hypittiin maitolaatikoilla ja nautittiin auringosta.

Hiihtolomalla helmikuussa 2006 seikkailtiin Conan O’Brianin kanssa ja 2010 rauhoiteltiin viranomaisia: Vinkuli-eläin on espoolaisten puolella.

Vuosina 2012, 2014 ja 2016 Vinkulilla nautittiin Kattilajärven jättimäisistä lumihangista ja universumin suurimmasta napakelkasta.